Om Mig

Yoga för mig är en filosofi och en vetenskap som ger mig handfasta redskap att leva mitt liv i mer balans. Jag tilltalas av kopplingen mellan den fysiska kroppen, andningen och själen; att jag genom regelbunden asana- och andningsträning få tillgång till fler delar av mitt inre.

Att undervisa är en stor del av min egna yogapraktik. Det är en sann ära att få dela andra människors yoga – det är genom deltagarna jag lär mig allra mest om mig själv.

Jag tror på kvinnans enorma kapacitet och styrka. Graviditet och födande är en djup källa att hämta kraft från, oavsett hur de ser ut; därför har jag valt att jobba med yoga under och efter graviditeten.

Jag hoppas att, genom mina klasser, kunna stärka kontakten med den inre rösten och återlämna rätten till självbestämmande till eleven. Jag önskar att alla får tillgång till en yogapraktik som passar just dem.

Relevant utbildning
RYT (Registered Yoga Teacher) 200h
Gravidyogalärare
ODIS Doulautbildning
Instruktör i förlossningsförberedande “Föda utan rädsla”
Certfierad MammaMagetränare enl. Katarina Woxnerud (pågående)

samt kontinuerliga vidareutbildningar.

Om Yoga

Jag undervisar yoga som utgår från Hathatraditionen.
Hathayogan är grunden för de flesta fysiska yogaformer som finns idag och innebär i korthet att vi arbetar med kroppen som utgångspunkt för vidare meditation. Detta innebär att vi tillsammans utformar den fysiska yogan efter dina förutsättningar; oavsett träningsvana, kondition eller eventuella skador. Yoga kan anpassas efter din förmåga. Jag brinner för att göra yoga tillgängligt för alla –  det är min övertygelse att alla kan utöva någon form av yoga och må bättre av det. Att träna yoga behöver inte betyda enorma livstilsändringar, utan målsättningen är att hitta sätt att väva in yoga i din vardag, precis som den ser ut just nu. Våga prova! Det värsta som kan hända är att du blir lite starkare, rörligare och gladare…

 

För dig som gravid
 Yoga under graviditeten är ett utmärkt sätt att bibehålla cirkulationen och stabiliteten i kroppen. En graviditet innebär stora förändringar, både fysiskt och känslomässigt och yoga erbjuder många alternativ för att möta utmaningar. Jag arbetar med hathayogan som grund, med influenser av den förlossningsförberedande metoden ”Föda utan rädsla”. Ett gravidyogapass är 90 minuter och innehåller alltid andningskontakt, medveten närvaro, rörelser koncentrerade på cirkulation och stabilitet, samt en avslutande guidad avslappning. Tillsammans bygger vi upp ett program som du kan arbeta med själv, hemma eller på jobbet. Din partner är självklart välkommen att yoga tillsammans med oss! Foglossning, illamående eller andra vanligt förekommande besvär är inget hinder. Mattor och liknande står jag för. För dig som vill kan jag erbjuda en kurs i metoden ”Föda utan rädsla” som avslutning. Kursen går du tillsammans med din partner. Läs mer om FUR här.

För dig som fött barn
Graviditet och förlossning innebär stora förändringar i kroppen. För dig som är nybliven mamma använder vi yogan som ett verktyg för att återfå kontakten med bäckenbotten och mag-, sätes- och ryggmuskulatur. Yoga post partum kan hjälpa dig att vara mer närvarande som förälder, med tålamod och acceptens. För dig som är trött småbarnsförälder avslutar vi med återhämtande positioner och djupavslappning. Självklart är bebis välkommen att vara med! Välj mellan privatinstruktion eller yoga i grupp. Varför inte föräldragruppen? Jag kommer till er med mattor och allt som behövs.

Yogaschema och priser

Gravidyoga, privatkurs i hemmet 5 tillfällen á 90 min. 3500 SEK Gravidyoga, privatkurs i hemmet 5 tillfällen á 90 min. inkl. FUR-kurs 4400 SEK Yoga, privatinstruktion i hemmet á 90 min. 900 SEK

Aktuellt schema